En rulle bredbånd, tak

Inden vi købte i 2002 havde vi forhørt os hos TDC om der kunne leveres noget ADSL. Det var ikke noget problem var svaret.

Dvs lige indtil de skulle til at levere 🙁 Så vi måtte nøjes med en ISDN.

Det klarede vi os så med nogle år indtil TDC skiftede det meste af kablet langs Herredsvejen til centralen i Klejtrup. Så blev det muligt af få ADSL over PSTN (altså over en alm. analog linie). Så vi bestilte en sådan selvom vi ikke have noget at bruge den ekstra analoge linien til (Det var før de tilbød en bærelinie)

Men ultimo 2005 lykkeds det af hul igenne. Dvs vi havde ofte fejl på både den analoge linie og/eller ISDN’en.  Adsl/’en var også kun sjældent i nærheden af de 512/512 vi betalte for. Så 2006 går med ofte at tale med TDC fejlservice og vi havde også teknikkere ude og rode i <em>gravstenene</em> flere gange.

Men så i marts vil en tdc teknikker gå hjem og foreslå en udskiftning af kablet over vores grund – Det gav jo håb om stabilitet.

2007.04.03 kommer et gravehold og graver det gamle kabel over og lægger et nyt ned. Nej det var ikke planen at det gamle skulle graves over. Men heldigvis fandt de ikke vandrøret.

Efter noget febriskt at have ringet rundt får de lov at efterlade 10meter ved huset isteder for de sædvanlige par meter.

Det er et kabel med 4 kobberpar og 2 lysledere – Så nu mangler jeg bare lysledere de sidste 5km til centralen …

Med de 10meter kunne jeg selv trække det op igennem hulmuren og hen igennem skunken til mit krydsfelt. Altså således at kabel ville gå ubrudt fra gravsten til krydsfelt. En ekstra dåse på muren ville jo ikke forbedre signalvejen.

Endeligt 2007.04.18 kommer så installatøren og tilslutter det nye kabel og linien har siden kunnet bære 1024/512. TDC har dog ment at den godt kunne trække lidt mere. Det samme har min ADSL boks (FRITZ!Box Fon WLAN 7050 Annex A) . Dens måler siger at linien burde kunne bære op til 3164/852 . Praksis er desværre bare at en 2048/512 ikke er stabil.