Gulvvarme med trådløse rumfølere

Har boet her siden 2002 og gulvene er renoveret med gulvarme ca 1998.

Forgangne sommer har jeg så lavet lidt om i forbindelse med etablering af solvarme. Og der har vandet så også været af anlægget.

I slutningen af oktober fik jeg så problemer med gulvvarmen… Først gik der en alarm på Wirsbo Genius styringen. Kunne ikke se noget galt og efter en reset kørte den tilsyneladende også igen…

Så blev der koldere og koldere i køkken/alrum. Jeg var selvfølgelig hjemmefra i 3 dage og fruen var ikke begejstret…

Vel hjemme kigger jeg på fejlmuligheder – luft i anlægget osv…

Indtil det slår mig at rumfølerne jo kører på batterier ….

Får gravet en manual frem og målt på batterierne… De måler tæt på de 3,6V men styringen vil ikke kendes ved dem når de tilsluttes med kabel. Opdager så at spændingen falder meget under belastning, men kravler hurtigt op igen.

Står også i manualen at de bør skiftes hvert 10. år – Og nu har de så sidder der i ~12år… Termostaterne til gulvvarmen rører vi aldrig ved. De ligger gemt af vejen på reoler osv og de står altid på maks. – og maks er så begrænset centralt i styringen 🙂 Gulvvarmen reagerer så langsomt at det ikke giver mening med natsænkning. En vinterdag for år siden målte jeg at temperaturen i stuen faldt 1 grad på 4 timer efter at have slået gulvvarmen helt fra.

Så søger online efter batterier til de her wirsbo genius termostater : Bedste pris jeg finder er 189,- STYKKET

Så droppede jeg at at finde dem med ledning/stik og battterilageret havde dem til 59,50.

Så skulle jeg selvfølgelig lige selv lodde ledningerne over – men med 4 termostater var der stadig sparet en plovmand med loddekolben.

På 1.sal styrer jeg radiatorerne med et anlæg fra conrad.com. Det kører både motorer og rumtermostater på alm. AA batterier og der kommer fine batterisymboler i displayene når det er tid til at skifte batterier. De holder også kun et par år så jeg husker bedre at det er noget der kan/skal skiftes.

Centralen hedder FHZ1000 og den styrer selv motor/aktuator på kontoret hvor den hænger. Dertil har vi så 4 andre termostater (FHT 80B) hvoraf den ene styrer 2 radiatorer, mens de andre kun en enkelt hver.

Fra centralen kan natsænkning osv programmeres for de andre termostater. Jeg har så også trådløs brandalarmer koblet på samme central. Troede at de også direkte kunne alarmere hinanden, men det har jeg ikke fået til at virke. Men huset er heller ikke større end at en alarm nemt høres gennem 2 lukkede døre – For børnene sover fint fra en fejlalarm ….

Så hvornår har du sidst skiftet batterier i din varmestyring ?

3 tanker om “Gulvvarme med trådløse rumfølere”

 1. De første batterier holdt som skrevet overfor i 12år. De nye kun 4år og en måned !!!

  Sidst hæftede jeg mig ikke ved kapaciteten af batterierne, men kan se at de aktuelle samme sted er på 2250mAh http://www.batterilageret.dk/shop/saft-3-6v-789p.html

  Men nu har jeg fusket noget strøm sammen til den sender der døde, mens jeg overvejer om jeg skal skal til at skifte igen. Desværre er der ikke rigtig plads til at indbygge en holder til standard celler. Det er lidt bøblet at skulle lodde ledningerne med stik med over hver gang…

  Men inden jeg gør andet tager jeg nok og måler restspændingen på de sidste 3 batterier ….

 2. Hej Majland.
  Vores rumfølere kan jeg ikke få til, at kommunikere med anlægget. Systemet er kun fire år gammelt, men tre af “følerne” er “gået” inden for en måned. Jeg har talt med vores VVS installatør, men han siger vi er nød til at købe et helt nyt system ( ca. 10.000-15.000 ).
  Kan det virkelig være rigtigt, man ikke kan købe rumfølere ( udgået ) ?.
  Har du nogen forslag ?.
  M.V.H. Thomas.

Der er lukket for kommentarer.