Solceller – Drift

Så er der hul igennem.

Havde mandag 20/8 besøg af Anders Elkjær der monterede en ny tavle i udhuset så nu er jeg kørende og de første par kWh er løbet baglæns.

Der gik desværre lidt længe fra jeg var klar, men det var jeg jo klar over var risikoen ved at vælge ham. Han arbejder også offshore så tilslutning af solcelleanlæg kan kun ske når han er i land.

Mine solceller var forsinket fra Wilberts og så blev min montage også forsinket. Samtidig turde jeg ikke lave en aftale om tilslutning før jeg var helt klar. Da jeg så endeligt var klar løb jeg lige ind i offshore arbejde og ferie.

En ny 3x20A sikring i huset tavle, og genbrug af det gamle 5×2.5mm2 kabel til en ny eltavle i udhuset med to HPFI’er og to 3x16A sikringsgrupper (en til fyret og en til solcelleanlægget). Dernæst en sikkerheds afbryder og der var hul igennem. Altid spændende at starte et nyt anlæg op, men det spillede bare …

Regningen for tavle/tilslutning og papirarbejde endte på godt 8kkr

PS og netværkskablet. Det er blot midlertidigt for jeg forventer at skulle have en wifi repeater op på loftet i udhuset for bedst muligt dækning (og hastighed til huset). Pt hænger den i vinduet i udhuset

Inverteren uploader data hver time til Højvang på Danfoss CLX portal