Standby forbrug

I 2009 nåede vi ikke målet om at komme ned på 5000kWh og skal det nåes i 2010 skal forbruget nok gåes igennem igen med en tættekam …. (Se Energiregnskab)

Mest muligt slukkes på kontakten, men nogle ting er rare at have på standby.  Feks mediecenteret.

Og så er der det udstyr der kører 24/7 – udover fryser, køleskab, fyr/pumper også netværksudstyr og vejrstation.

Netværk

På xDSL kan man ofte selv vælge sit udstyr (ISP’en er ligeglad, men giver bare ikke support). Da jeg havde ADSL erstattede jeg et tdc speedstream modem, router og trådløs AP med en enkelt fritzbox 7050. Den er desuden SIP adaptor for husets ISDN telefoner.

Jeg kan ikke huske det målte strømforbrug på fritzbox’en (opgivet til maks 12W – average 9W) men det er væsenligt lavere end summen af de boxe den erstattede.

Den deler så også strømforsyning med andet 12V udstyr i krydsfeltet. (Bruger en 12V 4A switchmode psu fra en kasseret skærm. Den bliver ikke varm så tabet er minimalt.)

Men for et år siden skiftede jeg primær isp til skyline. De opgiver strømforbruget for deres udstyr til 18W. Og så er jeg endda nødt til at have min egen router på også, da jeg ikke kan/må ændre på konfigurationen i deres udstyr.

Så valg af internetleverandør kan også påvirke det “tvungne” forbrug noget.

Desværre er jeg pt i noget rod, da jeg stadig bruger FB’en til telefoni

 • Skyline 18W
 • Fritzbox 7050 9W
 • Linksys RV042 (VPN router) maks 12W
 • Linkys 8ports gigabit switch 5W

44W i fast forbrug eller 385kW/h

Og jeg kan ikke rigtigt slukke for noget af det da telefoni også kører der igennem. Jeg kørte 3/4år med ADSL som backup for skyline/wimax men den er nu opsagt så jeg har ikke behov for dual wan delen af RV042.

Men min pointe må være at kan man slå funktionalitet sammen i færre bokse er der en nem besparelse at hente

PC’er

Min vejrstation kører på en Linksys NLU2. Den tager med USB systemdisk 5W

TV

I stuen har vi en Acer Revo 3600 som mediecenter og et 26″ Viewpia LM 6IEB6

3,4W standby for begge enheder.

Men det bruger 140W når det kører. Heraf de 30W til mediecenteret og 110W til tv’et

Det sekundære tv er også et 26″.

1,0W standby, Prosonic Model PBT-2360

Telefoner

2,8W  2 Ascom Eurit 133 ladestandere. Med telefoner i laderne stiger forbruget selvfølgelig noget. Med begge ladet op og i laderne XXX W
2,6W Ascom Eurit 133 ISDN Dect Base med en opladet telefon.

Køkken

XX Kaffe/espresso maskiner. Siemens TK54001 (Normalt slukket)

XX Kogeplader, VOSS DIK 2470-RF

XX Ovn, Smeg SCP399X8

XX Mikroovn

XX Opvaskemaskine

XX Køleskab.

XX Fryseskab

XX Kummefryser (udhus)

Bad

XX Eltandbørster

XX Tørretumbler, Whirlpool ?

XX Vaskemaskine, BOSCH WAE 28161 NN

fyrrum

Opgivne værdier:
100W Twinheat M20 (incl grundfos UPS 25-40 på trin 1 på brænderhovedet)
30W Grundfos UPS 25-40 på trin 1 (Transmission ushus<>hus)
45W Grundfos UPS 25-60 på trin 1 (Gulvarme shunt)

2 tanker om “Standby forbrug”

 1. 1) Min router fra skyline er en ældre model (forår 2009) der ikke har den spærring på port 5060. Så nej jeg har ikke haft problemer med det.

  2) Ja ping tiderne er temmeligt høje på skyline. Hos mig ligger de typisk omkring 60ms. Og tiden bliver brugt imellem den lokale router og gatewayen i skylines ned. Så formoder at det blot er den trådløse teknologi der gør det – ligesom med mobil bredbånd (3g net)

  3) Nej, teknikkeren sagde direkte at det måtte jeg ikke og det ikke ville virke da det skal være konfigureret rigtigt for at få hul igennem – og at de ikke ville fortælle mig hvordan det skulle sættes op … Har heller ikke udstyr til poe. Ville ellers gerne slippe af med den extra router (strømtyv)

 2. Hej Anders
  Jeg kan se du har lidt erfaring med skyline og fritzbox så derfor håber jeg du kan komme med et par gode råd.
  Jeg anvender en fritzbox Fon 7140 WLAN Annex A sammen med musimi og unotel.
  Unotel har jeg fastnetnummer ved til indgående opkald, men jeg anvender den også til udgående opkald.
  Musimi’en er kun til backup hvis unotel skulle gå ned.
  Jeg har kørt med Cybercity ADSL (hedder telenor nu) indtil nu og det har kørt fint med fritzboxen som modem, router, ip adapter og switch.
  I weekenden fik jeg installeret skyline. De var i første omgang forbi og prøve at fange signal med den udendørs antenne, men det kunne af uforklarlige årsager ikke lade sig gøre på trods af at jeg har under 2km til masten. Teknikeren snakkede om at det muligvis ville virke med en indendørs antenne, så den fik jeg tilsendt i weekenden.
  Jeg fanger fint signal med den indendørs antenne, og kunne uden videre koble den til LAN1 på fritzboxen. Jeg kan ringe ud på musimi og unotel, men jeg kan ikke ringe ind.
  Hvis jeg anvender stun, kan jeg dog nogle gange ringe ind på unotel nummeret, men det er kun nogle gange det virker.
  Jeg har læst på musimi’s forum at det har noget at gøre med at skyline spærrer for codec G711 samtaler på port 5060.
  https://musimi.dk/index.php/forum2/thread/forumid=1/id=6030/
  Jeg har snakket med skyline, men hende jeg snakkede med vidste ikke noget og hun kunne/ville ikke stille mig om til nogen der vidste noget.
  Hun nævnte dog noget om at de havde fået en intern skrivelse om at der skulle være en løsning undervejs mht. at fjerne blokering af G711 samtaler på port 5060.
  Fritzboxen giver ikke mulighed for at flytte samtalen til en anden port, hvilket skulle virke ifølge ovenstående link. Den giver heller ikke mulighed for at vælge codec (jeg har prøvet at sætte fritzbox til “always use voice coding with compression” men det virkede ikke. Jeg har hidtil kørt med “always use voice coding in fixed-line network quality”. Jeg har snakket med unotel, men de kan ikke skifte til et andet codec i deres ende, ligesom man kan med musimi.

  1) Har du haft lignende problemer og hvordan har du i givet fald løst dem?

  2) Har du også meget lange ping tider på din skyline forbindelse? Mine ping tider ligger på cirka 120ms i gennemsnit hvor ADSL’en ligger på ca. 30ms når jeg pinger de samme adresser.

  3) Har du prøvet at forbinde din udendørs antenne direkte til fritzboxen (dog med en pppoe “strømtyv” enhed ind imellem?
  Der er fint signal på min indendørs antenne så jeg har ingen intentioner om at rode mere med den udendørs antenne, som ikke kunne fange signal. Det undrer mig dog meget at den ikke kunne fange signal når den indendørs har meget fint signal (5 ud af 6 dioder lyser).
  De må have placeret et flueben forkert i opsætningen på den udendørs enhed som teknikkeren havde med. Ham teknikkeren tog sig endda god tid og drejede antennen hele vejen rundt mens hans pc loggede data nede i bilen, men angiveligt var der slet ingen signal.
  Hvis det virker at forbinde fritzboxen til den udendørs antenne (med en pppoe strømtyv ind imellem) kan du jo spare strømmen til en kasse.

  På forhånd mange tak
  Søren Nielsen, Frederikshavn

Der er lukket for kommentarer.