Om os og blog’en

Vi er en en familie på 4 (Jette & Anders og drengene Thomas [2001] og Peter [2007])  og det er mig (Anders) der skriver her. Der er email link nedest på siden. Kommentarer ser jeg ikke ret tit men har ikke slået dem fra, forvent bare ikke et svar den vej.

I foråret 2002 var vi begyndt at kigge efter et hus i det midtjyske. Da vi på det tidspunkt stadig boede i københavn kiggede svigerfamilien også for os, og grovsorterede i mulige emner.

En salgsannonce kan jo være noget taknemmelig. F.eks et nydeligt murstenshus der var udstykket fra et cementstensfabrik. Den lå så tæt på fabrikken at den gamle hoveddør var spærret og der i stedet var lavet en ny indgang. Desuden lå den lige op af en temmelig befærdet vej uden at man kunne se på billederne.

Men vi fik da også taget nogle weekend raids, hvor vi tog rundt og så på nogle af de mest interessante.  Uden dog helt at få den der mavefornemmelse af at det var det helt rigtige.

I slutningen af april ringede de så og sagde at de havde fundet huset til os (Kopi af EDC’s salgsopstilling). Vi var dog lidt skeptiske allerede ved EDC billederne, men de havde været derude og sagde at det lå rigtig dejligt. Det var dog lidt tæt på en gård med grise.

Så 1. juni var vi ovre og se på det. Vejret var enhver hussælgers drøm og jeg havde som sædvanligt digi-kameraet med og skød løs. Da vi efterfølgende sad hjemme og diskuterede det, var det specielt billedet her der gjorde os sikre på at det var det hus vi ville have.

Vestgavl

Idag kan jeg ikke helt forstå at vi så let kunne se mulighederne i det, for der var virkeligt meget at gå igang med.  Udhuset skulle have nye døre/porte og tag og huset manglede bla. køkken og inderdøre for ikke at tale om at der bare skulle laves en ny førstesal. Det var ikke uden grund at EDC ikke havde taget billeder deroppe …

Men det var naboskabet med grisene der bekymrede os mest. Så vi var derude en ekstra gang og havde også svigerfamilien ude og snuse nogle gange.

Men vi endte med at være overbeviste, købte det og overtog det 1. august 2002. Og så var det bare at komme igang straks. Vi have skudt vores sommerferie så vi havde 3 uger til at give den fuld skrue – og det var også nødvendigt for lige at få det værste af vejen så vi kunne flytte ind.

I oktober 2002 fik vi et luftfoto af herlighederne. Det er tydeligt på billedet at vi er godt igang med at lægge tag på udhuset 🙂

Når vi idag kigger på billederne af hvordan her så ud da vi købte det så har jeg indimellem svært ved at se hvad det var vi faldt for… Der er meget at lave om efter eget hoved  og her 8år efter har vi da nået meget men der er også noget endnu. Men udgangspunktet var stadig et godt solidt klassisk murermesterhus og som ejendomsmæglerne siger. Det drejer sig kun om 3 ting. Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed 🙂

Formålet med blog’en er mest for at vise udviklingen for familie og venner – men også for nemt at kunne sætte billeder på når jeg roder mig ud i diskussioner på usenet eller online fora.

16 tanker om “Om os og blog’en”

 1. Hej jeg kan se du leger med mange sjove ting, jeg vil lige spørge om du ikke har tegninger over en MC lift eller løftebord som jeg godt kunne tænke mig at lave. Håber at høre fra dig

 2. Jeg kan da hurtigt lave nogle skærmbilleder fra inverteren. Men basalt var det bare at oprette mig på clx portalen og indtaste det i inverteren.

 3. Hej Majland,

  Jeg har monteret lidt solceller og en Danfoss TLX 8pro+ inverter, jeg skulle gerne have den til at uploade data til Danfoss CLX portal, ligesom du har lavet det. Vil du evt hjælpe lidt med et par indstillinger / “how to do”. Måske jeg må ringe til dig, jeg er godt nok ikke hjemme før næste fredag.

  Med venlig hilsen
  Jan

 4. Det er kun udhuset der oprindeligt havde panneplader og som vi i 2002 lagde nye stålplader på. Vi valgte en af de allerbilligste plader http://www.hp-staaltag.dk/page/20100profil.html Mener vi gav omkring 20000kr for ~300m2 incl skruer og rygninger og grater.

  Da udhuset ikke er opvarmet har vi ikke de store temperatursvingninger og har ikke problemer med kondens. Vores udhus er fra 1928 så de gamle plader havde ligger der i ~74år.

  Jeg kender ikke til holdbarheden på nye plader man kan se at bla. HP Ståltag også panne plader med forskellig overfladebehandling. Så er holdbarheden nok ikke så forskellig fra deres andre profiler.

 5. Hej Anders

  Fandt tilfældigt din hjemmeside, fordi jeg søgte after panne plader. Vi står med 2 gamle avlsbygninger fra 1932, der trænger enormt til nye plader. Jeg så at i valgte at lade det gamle ligge, – fordi i mente det kunne bruges som undertag. Kunne i undgå kondens ?
  Valgte du nye panneplader , eller stålprofil.
  Jeg sværmer for panneplader, men min mand mener de vil ruste i løbet af 10 -15 år. / der er måske forskel i kvalitet af disse.

  Held og lykke med alle jeres pojekter, vil følge jer i fremtiden, – da vi også tænker på solseller. Spændt på at se effekten.

  Hilsen Anne ( konen på landet )

 6. Det med mailaddresse er blot standard wordpress – har ikke rodet så meget med opsætningen. Da jeg skal godkende alle kommentarer manuelt så sker det at jeg også sender svaret på email hvis det er gået et stykke tid siden jeg har været logget ind. Men vil se på om jeg kan få den til at sende email om nye kommentarer automatisk

 7. Hej Anders
  En/to ting jeg ikke forstår ved denne blog:
  I aftes kl. 19.40 postede jeg en kommentar på http://mariendalvej.dk/?p=692. Maskinen jeg skrev på viser i dag fint min kommentar. Nu sidder jeg ved en anden, og der optræder kommentaren ikke!? Heller ikke efter sideopdatering!

  Noget andet – der skal indtastes mailadr., men hvorfor – jeg modtager ikke mailadvisering om at der er postet et svar?

  mvh.
  Lars A.

 8. Jeg tror vi fik mere vand end måleren kunne nå at registrere. Det kom så meget vand at vores gårdsplads nærmest stod under vand og der var flere cm dybt på fliserne på nordsiden af huset opad soklen.

  Måleren står på hegnet over hønsegården lidt over højden på tagrenden. Den er lidt i læ fra nord og øst, men det sjældent at det er den herskende vindretning.

 9. Hej Majland!

  Jeg er meteorolog og derfor interesseret i at vide om de voldsomme nedbørsmængder i går torsdag på 72 mm der opgives på DMI-borgervejr er korrekte? Eller tilnærmelsesvis korrekte? Hvordan står nedbørsmåleren?

  De officielle DMI målinger fra området giver ikke særligt meget, men densitenen af dem er heller ikke stor nok til at fange et vejrfænomen som dette. Og faktisk kan jeg se på radaren at noget kraftigt har ramt meget lokalt hos jer, derfor er jeg meget spændt på et høre fra jer.

 10. Hej Mayland
  Jeg er meget interesseret i at se dit tilbud fra wilberts vedr. solceller. Det var mig du svarede omkring inverter placering i garagen, næsten samme overvejelser som dig. Håber det kan lade sig gøre. Mvh Anders

 11. Jeg forlængede blot kablet til regnmed noget telefonkabel. Der bruges sammes stik. Kender ikke programmet cumulus, men til dmi’s borgervejr skal man blot sende en email hvert 5. minut. Hvis programmet kan det og indholdet konfigureres burdet det kunne lade sig gøre. Jeg fik meteohub til at tage det med som option. Det tog et par iterationer at få til at virke, men har nu kørt i snart et par år.

 12. Vi har også en fritstående skorsten, den blev malet med en badeværelsesgrunder, en slags gummihud, og der efter pudset ovenpå hvid cement blandet med cempexo – det virker mod gammel løbesod.
  Vi har sat en vejrstation op, WH3080 en opdatering af din. Pt sidder det hele på en mast over rygningen, det er ikke optimalt for temperatur og regn. Hvordan forlængede du kablerne?
  Vi har lagt programmet “Cumulus” ind for at monitorere vejret – men vil gerne vidresende til borgervejr – har du nogen erfaringer med det?
  🙂 kaare

 13. Vi har pudset den op forfra. Dvs fjernet alt løst puds og så pudset den op. Derefter er den malet med en isoleringsgrunder for at holde det gamle sod inde og så et par gange med oliemaling. Oliemaling da det også lukker tættere end en vandbaseret maling. Det var omkring 2003/2004 vi pudsede skorsten så det har holdt tæt de sidste 6år, så det fortsætter det nok også med.

 14. Hej Anders.
  Jeg sad og søgte lidt på pudsning af skorstene indvendigt, og faldt over jeres flotte hjemmeside. Håber du vil hjælpe mig med et lille spørgsmål. Vi har ligesom jer en førstesal hvor skorstenen ellers har været gemt væk af skille vægge. Vi vil meget gerne have den synliggjort, men er i tvivl om hvordan og med hvad, vi får den pudset fint op. Det skal også lige siges at vi har for flere år siden fået monteret Isodor kerne i, så løbesod er ingen problem.

  Med venlig hilsen
  Lasse

 15. Den kan ikke levere prognoser for fremtidig vejrudvikling (andet end et symbol for hvad vej den tror det går primært baseret på trykket – som et gammeldags barometer). Men dertil bruger jeg alligevel dmi.dk 🙂

  Tror ikke der er nogen vejstationer (til et hobby budget) der er bedre til at lave prognoser. DMI laver dem jo også temmelig lokalt F.eks med http://www.dmi.dk/dmi/index/danmark/byvejr_danmark.htm?by=9632

  Mhs til validiteten af målingerne. Så har dmi en station i foulum ikke langt herfra og jeg ser ikke større forskelle til deres målinger end hvad der kan forventes.

  Eneste problem er at vindmåleren fryser fast når der kommer meget sne eller isslag

 16. Hej.

  Jeg har siddet og søgt lidt på nettet og fundet jeres hjemmeside. Det jeg søgte efter var vejrstationer. Jeg har fundet den Rosenborg Vejrstation i har på jeres hjemmeside.

  Jeg har lige et spørgsmål.

  Virker den fint samt giver alle aktuelle olysninger om vejr og vind samt fremtidig vejrudvikling uden at være koblet til en computer og nettet?

  Mvh. Jimmy

Skriv et svar