Kontoret, Opvarmning og afkøling

Jeg er ved at se på hvormeget der kan hentes af besparelser ved mere systematisk brug af natsænkning.

Det går i første gang udover hjemmekontoret (Syd østlige hjørne på grundplanen). Det er kun engang imellem at jeg arbejder hjemmefra så det går ikke udover komforten at lade temperaturen svinge.

– Værelset et på ca 13m2

– Mod vest er der en gavl med et vindue. Gavlen er hulmursisoleret med ~70-80mm glasuld. I muren er desuden en friskluftsventil der ikke lukker 100% tæt

– Mod øst er der væg og alm fyldningsdør

-Mod syd er der dels en skunkvæg (uden isolering) og skråvæg med 200mm.

– Mod nord er er en skillevæg med 90mm glasuld

 Temperaturmålinger foretager jeg med nogle små 2-benede Dallas DS18B20 temperatursensorer. De kommunikerer  på en standard der hedder 1-wire. Der skal kun trækkes 2 ledere til dem og de kan forbindes i parallel. I 2001 købte jeg et kit (byggesæt: Serial Temp Meas System (8-pin DIP)) fra http://www.phanderson.com/ . Det består af en Microchip PIC12F683 der er programmeret til at snakke med 1-wire temperatursensorer og sende resultatet serielt. Oprindeligt købte jeg det for at overvåge temperuren forskellige steder i et tower-pc kabinet jeg forsøgte at gøres så støjsvagt som muligt efter alle kunstens regler … (NoiseControl/NoiseMagic Luxus Big black tower med Magic Fleece, MagicVent og ikke mindst en Silverrado køler på 1Ghz AMD Thunderbird – uha en rig i 2001 🙂

 Til at logge temperaturen bruger jeg linksys slug’en der også kører meteohub verstationen. Meteohub kan dog ikke umiddelbart logge datane så det er gjort manuelt vha crontab (std unix )

– Et lille program læser værdierne fra PIC’en og skriver dem i en fil

– Et lille gnuplot script der læser filen ind og genere grafen herunder som det lægger i meteohub’s transfer mappe. Så uploader meteohub den hertil.

 

Temperatur på kontoret
Temperatur på kontoret

 

Vejrstationen og Meteohub logger også temperaturen. Dens temperaturmåling for kontoret er nok mere korrekt da den foretages i ~1,5meters højde på nordvæggen.

Temperatur, kontor - meteohub/vejrstation
Temperatur, kontor - meteohub/vejrstation
Da jeg bruger den her side til diverse test er det ikke sikkert at ovenstående grafer viser noget fornuftigt lige nu …