Solceller – Montering – Part 2

Så var det måske lige på en plads at få opdateret billederne og skrevet lidt efter at de sidste 6 paneler kom op. Ville egenligt bare have lagt et par stykker op for at komme tættere på et årsforbrug på 0.

Så jeg talte med fruen om at lægge en 2-4 paneler op på den anden sydvendte side af udhuset. Hun syntes det ville se for noller ud med sådan en lille klat så efter at have regnet på det kunne jeg sige god for at inverteren godt kunne tage 6 paneler mere – og det accepterede hun så.

6stk ZNshine 255W
6stk ZNshine 255W

Panelerne er monteret ligesom de øvrige Årsagen til at skinnerne rager så langt nedenfor er den simple at de skulle derned for at er noget at skrue dem fast til. Overvejede også om paneler skulle placeres med samme afstand til tagrende, med samme afstand til rygning eller midt imellem. Endte med at lægge dem højt på taget da udhuset foran skygger på denne årstid.

Elektrisk er de koblet i serie med den korte streng fra de forrige. Dvs jeg nu har hendholdsvis 13 og 14 paneler på hver streng på danfoss inverteren (TLX6 Pro+  Dvs en 6kW model) og samlet 6885Wp på taget. Der er så ~40meter extra kabel på strengen med de 14 paneler og der er også ~1grads forskel i hældningen på de 2 tagflader. Regner ikke med at den lille forskel kommer til at betyde ret meget men optimalt er det jo ikke.

Hvad vores produktion ender på er et åbent spørgsmål da vi har lidt skygge fra et træ i forhaven på den store klat paneler. Uden skygger gætter Lynxplanner på ~6200-6500kwh og vores elforbrug i 2012 var på 5478kWh og vi har et par inden inden ligget på ~5700kwh.  Så hvis træet ikke koster os mere end ~500kWh for det lov at blive stående. Ser man på luftfotos på   Luftfoto af Højvang  (F.eks det næstnederste) er det tydeligt at der kommer skygge på taget selv til forår/sommer/efterår med blade på træet. Her om vinteret giver de bare grene også skygger men der produktionstabet i kWh jo temmeligt begrænset).

Udhuset - nu med 27x255W solcelle paneler og 10m2 solvarme
Udhuset – nu med 27x255W solcelle paneler og 10m2 solvarme